tömítő fugaszalagok

Az épület szerkezetének védelmét végzik el a tömítő fugaszalagok

A tömítő fugaszalagok speciális anyagoknak számítanak, amiket kifejezetten az építőiparban hasznosítanak.

A tömítő fugaszalagok szerepe

Az épületek tervezésénél és kivitelezésénél számos részletre kell ügyelni ahhoz, hogy az építmény egyszerre legyen esztétikai szempontból megnyerő, biztonságos és időtálló is. Az építésben résztvevő szakembereknek gondolni kell a tökéletes zárásra is.

Bele kell kalkulálniuk a kivitelezésbe a kisebb rések, hézagok tömítését, mert ha nem így tesznek, akkor az negatív következményekkel jár a későbbiekben. A pár milliméternyi, tömítetlen hézagoknak végzetes hatása lehet, ahogyan telik az idő. 

Az épület tömítésének funkciója lehet a vízzárás, illetve a hézagok kitöltése is. A tömítés szerepe, hogy az épület élettartamát fenntartsa és megakadályozza az idő előtt bekövetkező amortizációt.

A tömítő fugaszalagok típusai

A tömítő fugaszalagokból természetesen többféle is készül, mert többféle tömítésre van szükség egy épületnél. A tömítés készülhet az építkezés ideje alatt, de akár utólagosan is be lehet építeni a tömítő elemeket.

A tömítő fugaszalagok között elsősorban anyaghasználat szempontjából lehet különbséget tenni. Az egyes tömítő fugaszalag típusok eltérnek tulajdonság, alkalmazhatóság alapján is. Vannak UV álló, nedvesség álló, rugalmasabb és merev anyagú típusok is. A megfelelő anyagot tehát alkalmazási terület szerint kell kiválasztani, mérlegelve a funkciót és a jellemzőket.

A megfelelő tömítés alkalmazása lehetővé teszi, hogy az új vagy régi épület védelmet élvezzen a nedvesség, levegő, egyéb környezeti hatásokkal szemben. Az épület szerkezetét ezek a hatások folyamatosan gyengítik és rombolják, ami a tulajdonosra nézve plusz karbantartási, felújítási költségekkel jár együtt.

Forduljon bizalommal a releváns tapasztalatokkal és magas szakmai színvonallal rendelkező mérnökirodánkhoz! A szolgáltatásainkról tájékozódni tud a honlapunkon szereplő információk alapján. Bővebb tájékoztatásért lépjen kapcsolatba velünk a megadott elérhetőségek egyikén!