MIGUA dilatációs fugarendszer

MIGUA dilatációs fugarendszer: minden, amit tudni érdemes

A MIGUA dilatációs fugarendszer minden alkalmazási területet lefed különböző típusaival, és a legkorszerűbb technológiát képviseli.

Egy modern épületnek már teljesen más követelményeket kell teljesítenie, mint korábban épült társainak, és itt nem az évszázados épületekre kell gondolni; már egy évtizeddel ezelőtt is teljesen más volt a helyzet. Azonban a fejlődés nem áll le, egyre újabb és újabb technológiák jelennek meg, amelyeket egy bizonyos probléma megoldására fejlesztettek ki, ám mostanra általánossá vált a használatuk – ilyen a dilatációs fugarendszerek megjelenése is.

MIGUA dilatációs fugarendszerA hagyományos fugázás – azaz a két burkolólap közötti rés kitöltése – még mindig használatban van, hiszen amire kitalálták, arra tökéletesen megfelel – legalábbis bizonyos esetekben. A fürdőszoba csempéjének nincs szüksége dilatációs fugaprofilra, hiszen nem mozog, vagy, ha mégis, akkor sokkal nagyobb a baj, minthogy egy speciális fugával meg lehessen azt oldani.

A dilatációs fugaprofilok jóval nagyobb léptékre lettek tervezve: nagyobb terhelést, sőt, akár a földrengéseket is kibírják. Azonban a követelmények nem egyeznek meg minden építkezésen, hiszen más típusú terhelés merül fel egy bevásárlóközpont padlóján, és más egy teherrakodásra kijelölt területen, ezért a dilatációs fugaszerkezeteknek is többféle követelménynek kell megfelelniük.

Ennyi követelményt egyetlen típussal gyakorlatilag lehetetlen megoldani, ezért a fugaszerkezetek is többfélék, és a MIGUA fugarendszere is többféle típusból áll; ezek a következők:

  • MIGUPREN fugaszerkezet a legegyszerűbb típus; gyakorlatilag hullám- és tömítő fugaszalagról van szó, ami a hétköznapi felhasználási területeken is alkalmazható, és akár 120 mm-es fugaszélességet is képes lefedni. Előnye a kiemelkedő rugalmasság, a nagy mértékű, háromdimenziós mozgásfelvétel képessége, a kiváló tapadás, valamint a szélsőséges hőtűrés.
  • MIGUTAN fugaszerkezet legfontosabb tulajdonsága a víztömörség, aminek lényege, hogy a felhasználásával elkerülhetőek a víz által okozott károk. Nem engedi át a folyadékokat, hiszen egyben építik be a burkolat lerakása előtt, és, mivel a tömítő sík a padló felső síkjában helyezkedik el, a középtömítése könnyen hozzáférhető, így bármikor cserélhető.
  • MIGUA dilatációs fugarendszerMIGUTEC fugaszerkezet egy dilatációs fugaprofil, ami kizárólag beltéri felhasználásra alkalmas a padlóburkolatok, a falak és a mennyezet esetében, és akár a vakolat alatt is elhelyezhető. Kiemelkedő ellenálló-képességgel és hosszú élettartammal rendelkezik egyszerűen kezelhető, alkalmas akár utólagos szerelésre is, és képes megelőzni a hőtágulás által okozott károkat.
  • MIGUMAX földrengésbiztos fugaszerkezet még viszonylag nagy fugaszélesség mellett is nagy erőhatásokat képes elviselni, így a hosszan tartó, nagymértékű terhelést és a mozgásból adódó deformációt is. Ahol az épület mozgásából adódóan előfordulhat a burkolat sérülése, a MIGUMAX fugaszerkezetet érdemes választani.
  • MIGUTRANS fugaszerkezet nagy teherbírású, és főként a rakodásra kijelölt területeken, mélygarázsokban és parkolóházakban, illetve más, a közlekedés által terhelt területeken érdemes felhasználni. Kopásálló, hosszú élettartammal rendelkezik, nem igényel karbantartást, tömör alumíniumból készül, tehát korrózióálló, és bármilyen padlóburkolathoz felhasználható.

A MIGUA dilatációs fugarendszerét a világ minden táján használják, hiszen a fentebb felsorolt fugaszerkezetek könnyedén megfelelnek a legmagasabb követelményeknek is. Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a MIGUTEC dilatációs sínrendszer iránt, és kérdése lenne, illetve, ha rendelést szeretne leadni, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!

Kapcsolatfelvétel