MIGUTAN víztömör fugaprofil

Víztömör, nagy teherbírású fugaprofil: a MIGUTAN

Víztömör fugaprofilra számos épületben lehet szükség, mivel a padlót időnként folyadékok boríthatják.

A fugázás – azaz a burkolat elemei között található rések kitöltése – sokáig egyetlen módon volt csak elképzelhető, és minden helyen, minden elvárás esetében ugyanazt alkalmazták: a hagyományosnak mondható fugaanyagot. Napjainkban azonban ez már nem mindenhol felel meg, hiszen a követelmények is mások, ezért a víztömör fugaprofilok is teljesen más technológia alapján készülnek.

A vizes, vagy más folyadékok által borított padló nem csupán balesetveszélyes, de az épületek szerkezetében is képes komoly károkat okozni. Éppen ezért nagy szükség van arra, hogy a padló víztömör legyen, vagyis ne engedje át magán a nedvességet. A víztömör fuga tehát elengedhetetlen a következő esetekben:

  • MIGUTAN víztömör fugaprofilVendéglátóipari létesítmények: Az éttermi és üzemi konyhák területén gyakoriak az ételekből és italokból származó kiömlött és lecsöpögő folyadékok, de a padlót a higiénia fenntartása érdekében rendszeresen fel is mossák.
  • Élelmiszerüzletek: Az élelmiszerboltokban szintén gyakran fordulnak elő hasonló helyzetek, de a hűtőberendezésekből származó szivárgások is problémákat okozhatnak.
  • Kórházak és egészségügyi létesítmények: Az egészségügyi intézményekben időnként folyadékok kerülhetnek a padlóra, de a higiénia fenntartása érdekében végzett, rendszeres takarítás is folyadékokkal jár.
  • Gyártóüzemek: Gyártóüzemekben a gyártás során folyadékok – olaj, hűtőfolyadék vagy oldószerek – ömölhetnek vagy szivároghatnak a padlóra.
  • Laboratóriumok: A laboratóriumokban előfordulhat, hogy vegyi és más, veszélyes anyagok ömlenek vagy szivárognak, ami azonnali figyelmet és takarítást igényel.

Ezek csupán példák, hiszen számos más helyen lehet szükség víztömör fugaszerkezetekre, de ugyanígy felmerül az igény a nagy teherbírású fugaprofilok iránt is, illetve gyakran e két tulajdonságra együtt van szükség. A MIGUTAN fugaszerkezetet olyan felületek fugázásához fejlesztették ki, amelyek esetében a víztömörség és a nagy teherbírás alapvető fontosságú.

MIGUTAN víztömör fugaprofilA MIGUTAN víztömör fugaprofilt olyan helyeken érdemes alkalmazni, ahol előfordulhatnak víz által okozott károk; az ilyen jellegű problémák könnyedén elkerülhetőek a MIGUTAN által az olyan épületek esetében, mint például a parkolóházak, a raktárcsarnokok és más ipari létesítmények, de a kórházakban, a bevásárlóközpontokban és más középületekben is kiváló megoldást nyújt.

A MIGUTAN  egy korszerű típus, amit egyben építenek be a burkolat lerakása előtt, így a burkolás menete gyakorlatilag megfordul, és csupán egyszer szükséges száradási idővel számolni, ám ez csupán az egyik előny, ami miatt érdemes ezt választani. Legyen szó ugyanis bármiről, az idővel elhasználódik, és ez sajnos nincs másként a MIGUTAN víztömör fugaprofil esetében sem, ám felújítható, azaz nincs szükség bontásra ahhoz, hogy újjá lehessen varázsolni. A középtömítése könnyen hozzáférhető és cserélhető, mivel a tömítő sík a kész padló felső síkjában helyezkedik el.

A MIGUTAN víztömör fugaprofil víztömörsége bevizsgált, és minden tekintetben megfelel a fokozott higiéniai követelményeknek, de emellett a nagyobb terhelést is könnyedén bírja, azaz olyan területeken is alkalmazható, amelyek rendszeresen vannak kitéve személy-, vagy áruforgalomnak.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a MIGUTAN víztömör fugaprofil iránt, tekintse meg a cégünk kínálatában szereplő összes fugaszerkezet-típust, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, illetve, ha megrendelését szeretné leadni, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Kapcsolatfelvétel