fugaszalag

Mit kell tudni a fugaszalagokról?

A fugaszalag a legkorszerűbb, egyben legegyszerűbb megoldást nyújtja a burkolólapok közötti hézag kitöltésére.

A burkolólapok lerakása során a megfelelő fugázás elengedhetetlen ahhoz, hogy a felület tartós, esztétikus és vízszigetelt legyen. Azonban a fugázási folyamat során a csempék közötti hézagokba gyakran lerakódhat kosz, és a fugák idővel megkopnak, illetve repedeznek. Az ilyen problémák kiküszöbölésére fejlesztették ki a fugaszalagot.

Mi a fugaszalag?

fugaszalagA fugaszalag egy rugalmas, műanyagból készült szalag, amelynek közepén hosszában egy kitüremkedés található. Ez a kitüremkedés szolgál azon céllal, hogy a burkolólapok közötti hézagokat kitöltse. A fugaszalagot a burkolólapok lerakása előtt kell elhelyezni.

A fugaszalag feladata, hogy a megfelelő mélységben és szélességben tartsa a hézagokat, de megkönnyíti a fugázási folyamatot is, mivel a burkolólapok közötti távolság egységes marad. Ez a következetes hézagméret garantálja a tartós és esztétikus végeredményt.

A fugaszalag használata egyszerű és időtakarékos megoldás. A burkolólapok lerakása előtt egyszerűen el kell helyezni a szalagot a felületen, majd ezt követően a burkolólapokat a szokásos módon kell rögzíteni.

A MIGUA rugalmas fugaszalagja

fugaszalagA MIGUPREN fugaszalag a MIGUA fejlesztése, amely a hétköznapi és a különlegesebb területeken is képes teljesíteni az elvárásokat. Kifejezetten jó megoldás lehet például a lapostetők, az alagutak és mélygarázsok esetében, de akár egy középület, vagy egy fürdőszoba fugázásánál is.

A MIGUPREN rugalmas fugaszalag egyik legfontosabb előnye a rendkívüli rugalmasság; ebben az összes hagyományos megoldásnál jobb, mivel nagymértékű, háromdimenziós mozgásra képes. Ezen túl érdemes megemlíteni a kiváló tapadást és a szélsőséges hőtűrést is – ez utóbbi azt jelenti, hogy akár a forró bitumennel való érintkezést is kibírja károsodás nélkül.

A MIGUPREN fugaszalagok hullám- és tömítő változatban is beszerezhetőek, és akár a 120 milliméter szélességű fugák is lefedhetőek velük.

Érdemes tudni, hogy abban az esetben, ha a MIGUPREN tulajdonságai már nem elegendőek a projekthez, a MIGUA többi termékével – a MIGUMAX, a MIGUTAN, a MIGUTRANS és a MIGUTEC fugaprofilokkal – biztosan megoldható lesz a feladat!

Mit kínálunk ügyfeleinknek?

Cégünk többek között a fugázás leginnovatívabb lehetőségeivel, a MIGUA fugaszalagjaival és fugaprofiljaival is foglalkozik, tehát, ha építkezéshez, vagy felújításhoz keresi a legjobb megoldásokat, Önnek is érdemes bennünket választania! Szívesen adunk szakmai tanácsokat is ügyfeleinknek, honlapunkon pedig bővebb információt is szerezhet a MIGUA termékeiről, illetve referenciáinkról is tájékozódhat.

A MIGUA fugaszalagjait és fugaprofiljait a világ szinte minden országában használják, mivel ezek a termékek könnyedén megfelelnek a legmagasabb követelményeknek is. Kínálatunkban mindent megtalálhat, amire a burkolatok lerakásához, tartósságához és esztétikusságához szükség lehet, így természetesen a MIGUPREN rugalmas fugaszalagot is, amely nem csupán kiváló minőségű és hosszú élettartamú, de az ára is kedvező, tehát, ha a korszerű fugázási megoldásokat szeretne alkalmazni, válassza Ön is a MIGUA fugaszalagjait és egyéb termékeit!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a MIGUPREN rugalmas fugaszalag iránt, tekintse meg a kínálatunkban elérhető más fugaszerkezet-típusokat is, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, illetve, ha megrendelést szeretné leadni, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!

Kapcsolatfelvétel